Саудівська Аравія покриє дефіцит іранської нафти на ринку

Саудівська Аравія покриє дефіцит іранської нафти на ринку

Укрінформ
Ціни на нафту стабілізувались у п'ятницю, незважаючи на санкції США щодо Тегерану, які зменшили експорт іранської сировини. 

Про це повідомляє Reuters.

«Очікується, що Саудівська Аравія постачатиме більшу кількість нафти на ринок протягом найближчих двох місяців, щоб компенсувати падіння поставок з Ірану», - йдеться у повідомленні.

Ціна нафти марки Brent зросла на 30 центів до $ 82.02 за барель. Ціна досягла чотирирічного максимуму  82,55 долара США на цьому тижні, але водночас вона була стабільною протягом третього річного кварталу, збільшившись з кінця червня на 3 відсотки.

“Падіння іранських поставок зросте, коли другий раунд санкцій США набуде чинності в листопаді", - сказав Абхишек Кумар, старший аналітик Interfax Europe Ltd.

Читайте також: Нафтогаз зобов’язали продавати газ населенню за старою ціною до 18 жовтня

Новий раунд санкцій США щодо Ірану, третього за величиною виробника в організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), розпочнеться 4 листопада.

Вашингтон вимагає від держав-споживачів іранської нафти скоротити імпорт до нуля, змусити Тегеран до переговорів про нову ядерну угоду та обмежити його вплив на Близькому Сході.

Як зазначається, інші країни ОПЕК збільшували виробництво протягом останніх місяців, але світові запаси нафти скорочуються, оскільки пропозиція зменшується. 

Нагадаємо, Іран застеріг Саудівську Аравію та ОАЕ від перетину "червоних ліній".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-