У Македонії порахували всі голоси - референдум не відбувся

У Македонії порахували всі голоси - референдум не відбувся

Укрінформ
Згідно з остаточним підрахунком результатів голосування, референдум про зміну назви Македонії є таким, що не відбувся, через низьку явку на виборчі дільниці.

Про це повідомляє Xinhua.

"Явка референдуму Македонії... на підставі даних на веб-сайті Державної виборчої комісії (SEC) після підрахунку всіх голосів у понеділок становила 36,91 відсотка, що нижче 50 відсотків, необхідних для визнання результатів дійсними відповідно до конституції", - йдеться у повідомленні.

Державна виборча комісія Македонії опрацювала 100% бюлетенів. Згідно з результатом підрахунків явка на референдумі 30 вересня становила 36,91%. Однак для визнання референдуму законодавство країни вимагає участі більше 50% виборців громадян Македонії.

За остаточними даними, зміну назви країни на Північну Македонію підтримали 91,46% громадян, які взяли участь в голосуванні. Проти виступили 5,65% з наявних виборців.

Читайте також: ОБСЄ не побачила порушень на референдумі у Македонії

Як повідомлялося, на референдумі у Македонії понад 90% громадян, які прийшли на дільниці, підтримали зміну назви країни на "Республіка Північна Македонія". Однак явка на виборчі дільниці була очевидно недостатньою.

Референдум має консультативний характер, і остаточне рішення про перейменування Македонії буде ухвалюватися в парламенті країни.

У рамках підписаної в червні угоди з Грецією Македонія погодилася змінити свою назву на Республіку Північна Македонія, в той час як Греція погодилася зняти своє давнє вето щодо інтеграції Македонії в НАТО і ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-