Отруєння Скрипалів: справжнє ім’я ГРУшника “Петрова” назвуть за 7-10 днів

Отруєння Скрипалів: справжнє ім’я ГРУшника “Петрова” назвуть за 7-10 днів

Укрінформ
The Bellingcat і The Insider планують за кілька днів розкрити справжнє ім'я другого підозрюваного в отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки - "Олександра Петрова".

Про це повідомляє The Times.

"Інформація про особу другого підозрюваного в отруєнні у Солсбері, ймовірно, буде оприлюднена за кілька днів, у той час як у російських шпигунських кругах двом (ГРУшникам - ред.) дали смішне прізвисько "Дольче й Габбана", - йдеться у повідомленні.

За даними британської газети, розслідувачі з The Bellingcat і The Insider, які встановили особу полковника Анатолія Чепіги ("Руслана Боширова"), впевнені, що знають ім'я його молодшого колеги "Олександра Петрова" і планують оприлюднити дані про його справжню особу через 7-10 діб.

Як повідомлялося, The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу одного з двох співробітників ГРУ, обвинувачених в отруєнні Скрипалів, - "Руслана Боширова". Ним виявився полковник ГРУ і "герой Росії" Анатолій Чепіга.

Читайте також: Поліція встановила третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Раніше The Bellingcat і The Insider провели спільне розслідування, результати якого дають підстави стверджувати, що "Олександр Петров" і "Руслан Боширов", яких Велика Британія підозрює в отруєнні Скрипаля, дійсно є співробітниками російських спецслужб.

Як відомо, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними у британському Солсбері і потрапили у лікарню з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок".

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів, - це Олександр Петров і Руслан Боширов. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані є офіцерами ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-