Суд знову пустив пресу на слухання у справі голови чеченського

Суд знову пустив пресу на слухання у справі голови чеченського "Меморіалу"

Укрінформ
Шалінський міський суд у Чечні поновив розгляд справи правозахисника Оюба Тітієва у відкритому режимі через тиждень після того, як суддя закрив процес.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

“Правозахисники зазначають, що перед тим, як перейти до відкритого процесу, у закритому режимі було допитано кількох свідків, двоє з яких – ключові. Це старший оперуповноважений Андрій Манжиков, на підставі рапорту якого заарештували Тітієва, і начальник кримінального розшуку Курчалоєвського району Дені Джабраїлов. Він, за словами Тітієва, загрожував правозахиснику і доручив інсценувати другий обшук його машини, під час якого поліцейські нібито "повторно виявили" у ній наркотики”, - йдеться у повідомленні.

Неузгодження у свідченнях цих свідків ще більше зміцнило б громадськість у думці, що справа Тітієва сфабрикована, вважають у "Меморіалі". Закриття процесу на час допиту правозахисники назвали порушенням Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод. Раніше своє занепокоєння висловила і Місія США при ОБСЄ.

Читайте також: У Росії завершили слідство у справі глави чеченського «Меморіалу»

Нагадаємо, Оюб Тітієв був затриманий в січні. Його звинуватили у зберіганні марихуани. Правозахисник стверджує, що наркотики йому підкинули.

Міжнародні правозахисні організації, російські опозиційні політики і громадські діячі неодноразово виступали із закликами звільнити Тітієва.

У "Меморіалі" впевнені, що влада Чечні хоче позбутися присутності у республіці правозахисної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-