Туркменістан скасовує комунальний “рай” для населення

Туркменістан скасовує комунальний “рай” для населення

Укрінформ
З 1 січня 2019 року у Туркменістані буде скасовано безкоштовне надання населенню електроенергії, газу, питної води і харчової солі.

Про це повідомляє Телекритика Туркменістану.

"З 1 січня 2019 року в Туркменістані буде скасовано безкоштовне надання населенню електроенергії, газу, питної води і харчової солі", - йдеться в повідомленні.

Відповідну постанову було підписано президентом країни Гурбангули Бердимухамедовим.

Зазначається, що рішення було прийняте "з метою продовження розвитку вільних ринкових відносин в економіці Туркменістану".

Читайте також: Кількість закордонних українців у Туркменістані збільшилася

Нагадаємо, комунальні пільги - безкоштовний газ, електрика, вода - були введені в 1993 році першим президентом Туркменії Сапармуратом Ніязовим (1991-2006 роки) спочатку на 10 років, потім їх дія була продовжена до 2030 року.

Чинний президент Туркменістану на другий рік правління в 2008 році ввів талони на безкоштовний бензин - по 120 літрів на місяць кожному власнику легкової автомашини.

Як повідомляли українські ЗМІ, НАК "Нафтогаз України" встановив ціни на природний газ для промислових споживачів у жовтні на рівні 11,2-12,2 тис. гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ), що на 9,4-9,7% більше порівняно з цінами вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-