Президент Ірану назвав ядерний Ізраїль найбільшою загрозою світу

Президент Ірану назвав ядерний Ізраїль найбільшою загрозою світу

Укрінформ
Оснащений ядерним потенціалом Ізраїль є найбільшою загрозою регіональному та глобальному миру та стабільності.

Про це заявив президент Ісламської Республіки Іран (ІРІ) Хассан Рухані під час виступу на загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ізраїль, який оснащений ядерним потенціалом та який грубо погрожує іншим ядерним знищенням, є найстрашнішою загрозою регіональному та глобальному миру та стабільності", - сказав він.

Читайте також: Трамп закликає світ до ізоляції Ірану - "головного спонсора тероризму"

За словами президента ІРІ, найбільш невідкладна криза на Близького Сході – це питання Палестини, яка "окупована" Ізраїлем.

При цьому, Рухані заявив, що "злочини Ізраїлю стосовно палестинців" не були б можливими без військової та політичної допомоги з боку США.

Читайте також: Іран в ООН: треба позбавити Ізраїль ядерної зброї

Говорячи про конфлікт у Сирії, президент ІРІ зазначив, що його "можна врегулювати лише шляхом внутрішньо-сирійського діалогу". За його словами, Тегеран з самого початку попереджав проти іноземного втручання в цей конфлікт. Іранські ж "військові радники" на території Сирії присутні за запрошення Дамаска та "у відповідності до міжнародного права", додав Рухані.

Президент Ірану також висловив переконання, що конфлікт у Ємені можна врегулювати лише шляхом внутрішніх переговорів та без зовнішнього втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-