Іран в ООН: треба позбавити Ізраїль ядерної зброї

Іран в ООН: треба позбавити Ізраїль ядерної зброї

Укрінформ
Іран попросив Організацію Об'єднаних Націй (ООН) засудити погрози з боку влади Ізраїлю та взяти під контроль ізраїльську ядерну програму.

Про це повідомляє Reuters.

"Члени ООН не повинні закривати очі на ці погрози та мають вжити заходів для того, щоб позбавити Ізраїль ядерної зброї", - сказав посол Ірану в ООН Голамалі Хошроу.

Хошроу закликав ООН вплинути на владу Ізраїлю, щоб країна приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) та взяти ядерну програму країни під контроль Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), контролюючого органу ООН.

Як повідомлялося раніше, наприкінці минулого місяця прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу відвідав секретний ядерний об'єкт. Там він заявив, що Тель-Авів має кошти знищити своїх "ворогів", що багато хто сприйняв як відсилання на ядерний арсенал Ізраїлю.

Раніше у вівторок голова ізраїльської комісії з атомної енергії Зєев Снір заявив під час 62-ї Генеральної конференції МАГАТЕ у Відні, що Іран та Сирія становлять серйозні загрози для регіону, та закликав ООН вжити заходів з цього приводу.

Читайте також: "Ядерні" пристрасті: Іран назвав насмішкою пропозиції США

У своєму виступі в четвер Снір також заявив: "Ми не можемо ігнорувати повторні і явні загрози, зроблені Іраном та його союзниками, атакувати ядерні об'єкти Ізраїлю. Ці жахливі загрози вимагають від Ізраїлю негайних дій та продовження захисту своїх ядерних об'єктів".

Ізраїль, який не є підписантом ДНЯЗ, не підтверджує і не заперечує наявність у себе ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-