Від конфронтації Вашингтона і Пекіна програють обидві країни - МЗС Китаю

Від конфронтації Вашингтона і Пекіна програють обидві країни - МЗС Китаю

Укрінформ
Конфронтація між Китаєм та Сполученими Штатами матиме негативні наслідки для обох сторін, а переговори не можуть відбуватися під погрозами.

Про це заявив міністр закордонних справ КНР Ванг Йі під час зустрічі з представниками Американсько-китайської ділової ради й Національного комітету з відносин США та КНР в Нью-Йорку, повідомляє Reuters.

"Конфронтація між Китаєм і США означає програш для обох сторін, а переговори з Вашингтоном не можуть відбуватися під тиском та погрозами", - заявив американським бізнесменам Ванг Йі.

Він також додав, що звинувачення проти Китаю "отруїли" атмосферу у китайсько-американських відносинах.

Читайте також: Китай звинувачує Трампа в економічному залякуванні країн

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп неодноразово погрожував Пекіну подальшими санкціями, якщо він чинитиме економічний вплив на американських сільськогосподарських і промислових працівників. На думку американського президента, Китай таким чином намагається вплинути на проміжні вибори до Конгресу США, які відбудуться 6 листопада, адже від торговельної війни між обома країнами більше всього страждають штати, які підтримують чинного президента.

Раніше Пекін запровадив мито на продукцію зі Сполучених Штатів на 60 мільярдів доларів у відповідь на запроваджені мита на суму 200 мільярдів доларів на китайські товари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-