Російське втручання у Brexit: лейбористи закидають Мей перешкоджання слідству

Російське втручання у Brexit: лейбористи закидають Мей перешкоджання слідству

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей могла заблокувати розслідування служб безпеки щодо відносин між російським урядом та бізнесменом Арроном Бенксом, який був найбільшим донором кампанії за вихід Британії з ЄС (Brexit).

Про це заявив заступник лідера британських лейбористів Том Вотсон, повідомляє видання The Guardian.

"Чи просила Мей служби безпеки провести розслідування? Чи вона завадила їм це робити? Є припущення, що під час референдуму прем'єр-міністр, яка свого часу була міністром внутрішніх справ, відмовила, принаймні, в одній заявці від служб безпеки щодо проведення повного розслідування дій Бенкса та інших підозрюваних у російському впливі. Нам потрібно знати, чи це правда", - сказав він.

Виборча комісія Британії нині встановлює джерела багатомільйонних пожертвувань і кредитів, отриманих від Бенкса на кампанію за Brexit.

Читайте також: Переговори з Brexit зайшли у глухий кут — Мей

Один із лідерів лейбористів наголосив, що Британія має намір провести розслідування щодо референдуму, подібне до того, яке веде спецрадник США Роберт Мюллер щодо впливу РФ на американські вибори.

Крім того, Вотсон заявив, що Велика Британія перебуває на межі "нової холодної війни", в якій перевага наразі на боці Росії. За його словами, Британія має пробудитися перед масштабом російської загрози, яку він назвав "бліцкригом у цифрову епоху".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-