Ердоган розповість Генасамблеї ООН про ситуацію в Сирії

Ердоган розповість Генасамблеї ООН про ситуацію в Сирії

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган відбув з візитом до США, де планує виступити перед Генеральною асамблеєю ООН з приводу ситуації в Сирії.

Про це повідомляє En Son Haber.

"У перший день, 25 вересня, я виступатиму на засіданні Генеральної асамблеї ООН. У своєму виступі зверну увагу на гуманітарні кризи, закликатиму до вирішення цих проблем. Ми звернемо увагу на кризу в Сирії. Ніхто не бере на себе відповідальність за ситуацію в Сирії настільки, як Туреччина", - сказав Ердоган на прес-конференції перед від’їздом.

За його словами, найбільшою проблемою для Сирії нині є "терористичне болото, що збільшується на сході від Євфрату".

Що стосується можливої зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, то Ердоган заявив, що на даний час це питання не на порядку денному, але у разі надходження пропозицій від Вашингтона він їх розгляне.

У програмі візиту президента Туреччини до США також виступ перед учасниками заходу "Глобальні угоди з міграції та біженців" 24 вересня, зустріч з генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррешем, зустріч з американськими інвесторами та представниками ділових кіл.

26 вересня Ердоган вирушить з Нью-Йорка до Берліна.

Читайте також: Припинення "дружби" з РФ: Порошенко хоче розповсюдити ноту через ООН

Як повідомлялося, урочисте відкриття 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН відбулося 18 вересня.

На початку наступного тижня в штаб-квартирі ООН розпочнуться дебати високого рівня за участю глав держав і урядів – одна з найголовніших подій в роботі ГА ООН. Міжнародні лідери виступатимуть з промовами в сесійній залі перед учасниками Генасамблеї, а також візьмуть участь у планових заходах та зустрічах для обговорення актуальних проблем світового порядку.

Українську делегацію в Нью-Йорку очолить Президент України Петро Порошенко. Він планує прибути до США 24 вересня. У середу, 26 вересня, запланований виступ глави Української держави в залі Генасамблеї ООН.

Як очікується, у своєму виступі Президент зосередить увагу, в тому числі, на питаннях розгортання миротворчої місії під мандатом ООН на Донбасі, а також Голодомору в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-