Австралійський військовий корабель вийшов на порятунок індійського яхтсмена

Австралійський військовий корабель вийшов на порятунок індійського яхтсмена

Укрінформ
Військовий корабель “Балларат” Королівських ВМС Австралії вийшов з Перта та приєднався до інтернаціональної операції з порятунку індійського соло-яхтсмена Абхілаша Томі, який зазнав серйозних ушкоджень внаслідок шторму біля узбережжя Західної Австралії.

Про це повідомляє news.com.

“Австралійське агентство з безпеки на морі координує рятувальну операцію і домовилося про те, що французьке риболовне судно, яке знаходиться найближче до пошкодженої яхти, якнайшвидше відбуде до місця події”, - повідомив прес-секретар агентства.

Абхілаш Томі брав участь у навколосвітній регаті “Золотий глобус”, коли його 10-метрова яхта “Турія” потрапила у потужний шторм в Індійському океані у суботу і яхтсмен зазнав значних травм. Томі послав сигнал лиха, повідомивши про те, що судну було завдано серйозної шкоди під час шторму. Сам Томі, за його словами, отримав сильну травму спини і не може рухатися, а також пити і їсти.

Читайте також: Під вітрилами навколо світу: француз встановив новий рекорд

За оцінками рятувальників, яхта перебуває приблизно в 3300 км від узбережжя Західної Австралії.

Окрім військового корабля, Австралія також надала для участі у рятувальній операції літак Королівських ВПС з групи спостереження та реагування, що розташована в Аделаїді.

39-річний Абхілаш Томі – військовий моряк індійських ВМС та перший індієць, який в 2013 році здійснив навколосвітню подорож.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-