Росія до 2024 обіцяє новий підводний флот із гіперзвуковою зброєю - ЗМІ

Росія до 2024 обіцяє новий підводний флот із гіперзвуковою зброєю - ЗМІ

Укрінформ
Новий російський атомний підводний флот, оснащений гіперзвуковою зброєю, планується привести у боєготовність до 2024 року. 

Про це повідомляє телеканал CNBC із посиланням на джерело, знайоме зі звітами розвідки США.

"Новий російський атомний підводний флот, здатний запускати міжконтинентальні балістичні ракети, обладнані гіперзвуковою зброєю, буде готовий до бойових дій до 2024 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Москва скоротила фінансування низки військових програм заради створення восьми нових підводних човнів, озброєних гіперзвуковими ракетами. 

Йдеться про підводні човни “Борей II” або “Борей А” — четверте покоління субмарин із балістичними ракетами, які надійдуть на озброєння Північного і Тихоокеанського флотів Росії.

Кожна з таких субмарин здатна одночасно нести 20 ракет "Булава", які в свою чергу, можуть бути забезпечені десятьма ядерними і гіперзвуковими блоками. Їх швидкість запуску щонайменше в п'ять разів більше швидкості звуку. При цьому один "Борей II" здатний випустити близько 200 гіперзвукових ракет. 

Читайте також: Росія розгорнула в окупованій Євпаторії ракетні комплекси С-400

На противагу ВМС США можуть протиставити 14 підводних човнів типу “Огайо”, але вони поки не озброєні системами, здатними перехоплювати гіперзвукові ракети.

Телеканал називає ситуацію з новим флотом "загрозою, якій США поки не в змозі запобігти".

Як повідомлялося раніше, 1 березня під час послання Федеральним зборам президент РФ Володимир Путін представив ракетний комплекс стратегічного призначення з гіперзвуковим крилатим блоком “Авангард”, та повідомив про створення гіперзвукового авіаційно-ракетного комплексу “Кинджал”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-