Санкції проти Росії: Трамп додав повноважень Мінфіну і Держдепу

Санкції проти Росії: Трамп додав повноважень Мінфіну і Держдепу

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп затвердив указом додаткові повноваження Міністерства фінансів та Держдепартаменту США щодо запровадження санкцій проти Росії.

Текст указу Білий дім оприлюднив на офіційному сайті в четвер.

"Я уповноважив міністра фінансів у координації з державним секретарем вживати заходів щодо введення в дію правил і положень, а також використання всіх повноважень, наданих президентові Законом про економічні повноваження у випадках міжнародних надзвичайних ситуацій (IEEPA) та окремими розділами Акта протидії противникам Америки шляхом запровадження санкцій (CAATSA) й Акта підтримки свободи України (UFSA), які можуть знадобитися для виконання цілей цього Указу", - йдеться у листі президента спікеру Палати представників і главі Сенату американського Конгресу.

Читайте також: Трамп каже, що не боїться свідчень Манафорта у "російській справі"

Таким чином, президент США своїм указом не запровадив нових санкцій, а уточнив порядок їх застосування на підставі прийнятих законодавчих актів та попередніх розпоряджень глави держави. Зокрема, в новому указі зазначається, що до Росії можуть застосовуватися обмеження в програмах кредитування, заморожування рахунків і активів, заборона на ведення справ із особами, організаціями та підприємствами, визначеними у санкційних списках, заборона в'їзду до Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-