Найгірший сценарій не спрацював: Ар’єв розповів про результати засідання у ПАРЄ

Найгірший сценарій не спрацював: Ар’єв розповів про результати засідання у ПАРЄ

Укрінформ
У ПАРЄ попередньо схвалили суперечливе рішення щодо можливого відновлення прав російської делегації в Асамблеї, включаючи участь у голосуваннях, водночас найгірший сценарій поки не спрацював.

Про це заявив віце-президент ПАРЄ, народний депутат України Володимир Ар’єв за результатами засідання регламентного комітету ПАРЄ у четвер у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Позитив: поки не спрацював найгірший сценарій, коли Асамблея повністю скасовує можливість запровадження санкцій проти делегацій країн, які грубо порушили принципи демократії, верховенства права і прав людини», - зазначив народний депутат, коментуючи доповідь комітету.

Водночас, за його словами, негатив полягає у тому, що регламентний комітет пропонує проголосувати за ускладнення процедури запровадження санкцій, щоб зробити крок назустріч шантажистам (проросійському лобі в ПАРЄ).

Читайте також: Регламентний комітет ПАРЄ зібрався через спроби Росії повернутися

Як також заявив Ар’єв, основна боротьба за поправки і за ухвалення зваженого рішення ПАРЄ точитиметься на засіданні Асамблеї 9 жовтня.

Як відомо, зазначене питання порушено в ПАРЄ у зв'язку із обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Раніше, коментуючи це питання, Ар’єв зауважив, що Рада Європи нарешті повинна зробити вибір, що важливіше - цінності чи гроші?

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-