Помпео: Штати готові до нових переговорів із КНДР

Помпео: Штати готові до нових переговорів із КНДР

Укрінформ
Офіційний Вашингтон привітав результати переговорів президента Південної Кореї й лідера КНДР та оголосив про готовність нового діалогу з Пхеньяном щодо трансформації двосторонніх відносин.

Про це заявив у середу в Вашингтоні державний секретар США Майк Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо президента Муна та голову Кіма з підтвердженням спільної заяви, підписаної в Сінгапурі, про повну денуклеаризацію Корейського півострова, в тому числі щодо постійного демонтажу всіх об'єктів у місті Йонбйон за присутності інспекторів США й МАГАТЕ", - наголосив глава американської дипломатії.

Держсекретар США також позитивно оцінив рішення Кім Чен Ина щодо завершення оголошеного раніше демонтажу ракетної бази Тончхан-рі на північному сході КНДР під наглядом міжнародних спостерігачів.

Читайте також: Помпео заявив, що Росія намагалася зірвати санкції проти КНДР

"Зважаючи на ці важливі зобов'язання, Сполучені Штати готові негайно приступити до переговорів щодо трансформації відносин між США й КНДР", - підкреслив глава Держдепу.

У цьому зв'язку Помпео зазначив, що запросив міністра закордонних справ Північної Кореї зустрітися в Нью-Йорку наступного тижня під час засідання Генасамблеї ООН. Паралельно, за його словами, сплановані зустрічі представників влади КНДР зі спеціальним представником США з питань Північної Кореї у Відні.

"Це ознаменує початок переговорів про трансформацію відносин між США й КНДР шляхом швидкої денуклеаризації Північної Кореї, яка, як підтвердив голова Кім, буде завершена до січня 2021 року, а також створення тривалого й стабільного режиму миру на Корейському півострові", - підкреслив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-