Глава Пентагону попередив Македонію про можливе втручання РФ у референдум

Глава Пентагону попередив Македонію про можливе втручання РФ у референдум

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс попередив Македонію, що Росія може втрутитися в проведення референдуму про вступ країни до ЄС і НАТО.

Про це повідомляє Reuters.

"Міністр оборони США Джеймс Меттіс прибув до Македонії в понеділок з попередженням про те, що Росія намагається втрутитися в референдум", - йдеться в повідомленні.

Меттіс занепокоєний ймовірністю того, що Москва спробує вплинути на проведення референдуму про вступ Македонії в ЄС і НАТО.

"Ми просто спостерігаємо за тим, як вони (македонці - ред.) формують своє майбутнє... Ми не хочемо бачити, що Росія займається там тим же, що вона намагалася зробити в багатьох інших країнах", - заявив глава Пентагону.

Читайте також: Референдум у Македонії: прем'єр закликає голосувати “за краще майбутнє”

Очікується, що в Скоп'є Меттіс зустрінеться з прем'єр-міністром і міністром оборони Македонії, а також із президентом Георгієм Івановим, який виступає проти угоди з Грецією.

Нагадаємо, згідно з підписаною між Грецією і Македонією угодою 30 вересня в Македонії пройде референдум про перейменування держави.

Громадяни Македонії мають відповісти на запитання, чи підтримують вони членство в ЄС і НАТО, приймаючи угоду між Республікою Македонія та Грецькою Республікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-