Петрову і Боширову допомагали медик і куратор з посольства РФ — The Mirror

Петрову і Боширову допомагали медик і куратор з посольства РФ — The Mirror

Укрінформ
Британська влада заявила про наявність двох ймовірних спільників у Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких поліція вважає винними в отруєнні Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це повідомляє DW з посиланням на публікацію The Mirror.

"Слідчі вважають, що один із спільників - медик. Поліцейські прозвали його "доктор Новічок". Він повинен був запобігти зараженню виконавців злочину, а також надати допомогу в разі, якби це сталося, пояснив співрозмовник видання. За його словами, такі заходи були покликані виключити залучення до інциденту місцевих правоохоронців", - пише DW.

За даними джерела The Mirror, після того як Петров і Боширов зареєструвалися в готелі City Stay Hotel в Лондоні, вони зустрілися зі згаданим "доктором", а також куратором з посольства Росії. Потім вони вирушили в Солсбері на поїзді.

Як повідомлялося, підозрювані в отруєнні екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері, Олександр Петров і Руслан Боширов за кілька годин до атаки вживали наркотики і розважалися з повіями в готельному номері.

Читайте також: The Telegraph: інтерв’ю Петрова і Боширова — це кара за провал операції та “сліди”

The Bellingcat і The Insider провели спільне розслідування, результати якого дають підстави стверджувати, що Олександр Петров і Руслан Боширов, яких Велика Британія підозрює в отруєнні Скрипаля, дійсно є співробітниками російських спецслужб.

Колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія 5 березня були знайдені без свідомості і потрапили в лікарню в Солсбері з отруєнням невідомою речовиною. Речовину ідентифікували як "Новічок".

В Організації по забороні хімічної зброї прийшли до висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікували речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють в спробі замаху на Скрипаля, - це офіцери ГРУ Олександр Петров і Руслан Боширов.

Згодом вони дали інтерв'ю пропагандистського телеканалу RT, в якому заявили, що приїхали до Великої Британії виключно з туристичною метою - подивитися на "знаменитий на всю Європу" собор в Солсбері зі 123-метровим шпилем.

В уряді Великої Британії назвали це інтерв'ю "брехнею і заплутуванням слідів".

Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в Солсбері 4 березня з допомогою нервово-паралітичної речовини "Новічок", розробка якого велася ще в Радянському Союзі. Лондон стверджує, що замах організував Кремль, і поклав відповідальність за подію особисто на президента Росії Володимира Путіна. Москва обвинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-