Отруєння Скрипалів: номер підозрюваного привів журналістів до Міноборони РФ

Отруєння Скрипалів: номер підозрюваного привів журналістів до Міноборони РФ

Укрінформ
Журналісти ABC News і Independent подзвонили за телефонним номером з документів підозрюваного в отруєнні екс-розвідника ГРУ Сергія Скрипаля Олександра Петрова і додзвонилися до міністерства оборони Росії.

Про це обидва кореспонденти написали у Twitter.

"Я зателефонував за номером телефону з паспортного файлу підозрюваного в отруєнні у Солсбері Олександром Петровим, який за повідомленням @novaya_gazeta належить міністерству оборони РФ. Чоловік, який відповів о третій годині ранку, сказав, що я додзвонився у міністерство", - повідомив Патрік Рівел з ABC News.

Олівер Керрол з Independent написав, що після питання, чи працював у них Петров, співрозмовник поклав слухавку. Зараз цей телефонний номер не відповідає.

Як повідомлялося, спільне розслідування The Bellingcat і The Insider дали підстави підтвердити, що Олександр Петров і Руслан Боширов, підозрювані Британією в отруєнні Скрипалів, дійсно є співробітниками російських спецслужб.

Колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості в Солсбері та потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовина ідентифікували як "Новачок".

Читайте також: Геращенко пропонує розіслати іноземним ЗМІ листи “російських потіряшок” до Путіна

В Організації з заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікували речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новачка".

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. За словами прем'єр-міністра Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Петров і Руслан Боширов - є офіцерами ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-