Кожен другий школяр у Відні походить з сім’ї мігрантів

Кожен другий школяр у Відні походить з сім’ї мігрантів

Укрінформ
У 2017 році в Австрії проживали 1,97 млн людей з міграційним минулим, що становить більше, ніж п’яту частину (23%) населення країни. 

Найбільше мігрантів у Відні, де кожен другий школяр в побуті спілкується не державною німецькою мовою.

Про це свідчать дані щорічного "Інтеграційного звіту" за 2018 рік, який опублікований на сайті Федерального міністерства Європи, міграції та закордонних справ Австрії.

"У 2017 році в Австрії проживали близько 1,97 млн осіб з міграційним минулим, що на 28% більше, ніж це було у 2010 році (1,54 млн). Таким чином, більше, ніж п’ята частина (23%) загальної чисельності Австрії має міграційне минуле", - йдеться у звіті, який висвітлює загальну ситуацію в країні в міграційній сфері.

Зазначається, що з цієї цифри близько 1,47 млн осіб належать до так званого "першого покоління" - народилися за кордоном і до Австрії приїхали. Інші 500 тис. осіб з міграційним минулим народилися в Австрії від батьків з іноземним місцем народження (так зване "друге покоління").

Більшість іммігрантів (83%) почуваються в Австрії як вдома, при чому "друге покоління" має сильніше відчуття, ніж "перше покоління". Близько 85% приїжджих сприймають стиль життя в Австрії, водночас біля 15% іммігрантів з ним або взагалі не погоджуються, або більше не погоджуються. Особливо це стосується осіб з турецьким міграційним минулим – кількість тих, хто не сприймає австрійський стиль життя, серед них становить 25%.

Згідно з документом, з 1,1 млн австрійських учнів у 2016/2017 навчальному році близько 13% школярів мали іноземне громадянство.

Читайте також: Глава МВС Австрії пропонує перевіряти мігрантів ще в морі

"У 2016/2017 році навчальному році нараховувалося близько 281 тис. учнів, які використовували як мову побуту не німецьку, а іншу мову (близько 25% учнів). При цьому, у Відні не німецькою мовою у побуті спілкувалися 51% учнів", - йдеться у звіті.

Водночас, документ свідчить про те, що кількість прохачів притулку в Австрії у 2017 році продовжувала знижуватися – у 2017 році було зафіксовано понад 24,7 тис. заяв про надання притулку (у 2016 р. - більше 42 тис., у 2015р. – 88 тис.). Найбільше біженців у 2017 році прибуло з Сирії, Афганістану, Пакистану, Нігерії та Іраку.

За загальною  кількістю прохачів притулку (24,7 тис,) Австрія у 2017 році займала серед країн-членів Євросоюзу 8-ме місце. Якщо ж порівнювати кількістю заяв про надання притулку на 1 тис. мешканців, то тут країна зайняла 5-те місце серед держав ЄС (попереду Греція, Кіпр, Люксембург та Мальта).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-