Собчак скасувала поїздку у Київ на форум YES

Собчак скасувала поїздку у Київ на форум YES

Укрінформ
Російський політик Ксенія Собчак не приїде до Києва для виступу на форумі "Ялтинська європейська стратегія" (YES).

Про це Крим.Реалії повідомили організатори форуму, відзначивши, що Собчак скасувала поїздку через хворобу.

Тим не менш, ім'я Ксенії Собчак ще значиться серед спікерів, виступи яких заплановано на другий день пленарних засідань 15-ї «Ялтинської європейської стратегії» на офіційному сайті YES.

Про те, що Собчак не приїде до Києва для участі в YES, також повідомив народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Сама Собчак поки не робила публічних заяв з приводу скасування свого виступу на форумі «Ялтинська європейська стратегія».

«Ялтинська європейська стратегія» (YES) – форум, де обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. З 2004-го по 2013 роки щорічні зустрічі YES проводилися в Лівадійському палаці в Ялті. Після анексії Росією Криму місцем проведення конференції стала столиця України – Київ.

Читайте також: Собчак можуть на п'ять років заборонити в'їзд в Крим - Джапарова

6 березня 2018 року Ксенія Собчак, яка в той час була кандидатом в президенти Росії від партії «Громадянська ініціатива», повідомила, що направила лист у посольство України в Росії з проханням дозволити їй в'їзд в Крим через територію материкової України.

У Мининформполитики заявили, що Собчак може приїхати в аннексированный Крим з боку материкової України після перевірок у відповідних органах. Пізніше стало відомо, що Собчак відмовилася від поїздки в Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-