Сім'я видавця

Сім'я видавця "Медіазони" розповіла, чим його могли отруїти

Укрінформ
В учасника панк-гурту Pussy Riot і видавця «Медіазони» Петра Верзілова, напередодні доставленого в Москві в реанімацію, отруєння, а не «передінсультний стан».

Про це повідомляє видання «Медуза» з посиланням на близьких потерпілого - матір Олену Верзілову і цивільну дружину Вероніку Нікульшину.

«Це точно отруєння, отруєння холінолітиками. Це щось типу атропіну, «Цикломеду» — те, що міститься в лікарських препаратах. Але тут питання великого дозування», — сказала Нікульшина.

Як уточнює матір постраждалого Олена Верзілова, «це не ті препарати, які легко вивести». При цьому близькі Верзілова категорично заперечують версію, що з'явилася напередодні, що Верзілов знаходиться «по суті, в передінсультному стані». За словами Нікульшиної, це повідомлення — «марення і нісенітниця», оскільки лікарі в інституті Скліфосовського спеціально робили обстеження на можливість інсульту і «абсолютно» її виключили. Мати Верзілова розповіла, що УЗД і комп'ютерна томографія «не показали ніяких судинних змін».

Наразі Верзілов в реанімації та ще не отямився; за словами близьких, він «спить під препаратами», оскільки «у свідомості починає себе вести дуже активно», через що у нього піднімається тиск. Лікарі не виключають, що Верзілова перекладуть на штучну вентиляцію легенів. Його близькі чекають, що нова інформація з'явиться 14 вересня, коли стануть відомі результати чергових аналізів.

Як повідомлялося, Верзілова доставили у важкому стані в токсикореанімаційне відділення увечері 11 вересня. Він почав втрачати зір, мову і здатність пересуватися. Це сталося незабаром після засідання суду, де розглядалася адміністративна справа відносно його цивільної дружини Вероніки Нікульшиної.

Читайте також: Родичі учасника Pussy Riot не вірять, що він отруївся ліками

Верзілов був членом арт-гурту «Війна», пізніше увійшов до складу Pussy Riot. У 2014 році учасники панк-гурту Надія Толоконнікова і Марія Альохіна заснували правозахисне онлайн-видання «Медіазона». Верзілов зайняв пост його видавця.

Остання акція Pussy Riot відбулася під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу в «Лужниках» 15 липня. Учасники - Ольга Курачьова, Ольга Пахтусова, Петро Верзілов і Вероніка Нікульшина - у рамках акції «Міліціонер вступає в гру» вибігли на поле в поліцейській формі, перервавши гру. Наступного дня активістів заарештували на 15 діб. Їх також визнали винними в незаконному носінні форменого одягу і оштрафували на 1,5 тисяч рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-