Родичі учасника Pussy Riot не вірять, що він отруївся ліками

Родичі учасника Pussy Riot не вірять, що він отруївся ліками

Укрінформ
Російські лікарі вважають, що в учасника панк-групи Pussy Riot і видавця «Медіазони» Петра Верзілова, доставленого в реанімацію напередодні, - отруєння медикаментами. Близькі Верзілова наполягають, що жодних медпрепаратів він не вживав.

Про це повідомляє видання «Медуза».

«Учасник Pussy Riot, видавець «Медіазони» Петро Верзілов, госпіталізований у важкому стані 11 вересня, отруївся або міг бути отруєний лікарськими препаратами», - йдеться в повідомленні.

Які це були ліки, невідомо; лікарі як приклад називають антихолінергійні препарати (ліки, що блокують дію нейромедіатора ацетилхоліну, через що м'язи не скорочуються; використовуються при хронічній обструктивній хворобі легень, хворобі Паркінсона, астмі та інших захворюваннях). Родичі Верзілова сказали виданню, що впевнені «на тисячу відсотків», що він по своїй волі ніяких препаратів не вживав.

Верзілова доставили у важкому стані в токсикореанімаційне відділення ввечері 11 вересня. Він почав втрачати зір, мову і здатність пересуватися. Це відбулося незабаром після засідання суду, де розглядалася адміністративна справа щодо його дівчини Вероніки Никульшиної.

Близьких Верзілова спочатку не пускали до нього в палату, пізніше родичам все ж вдалося до нього потрапити. За даними ЗМІ, лікарі прогнозують, що Верзілов вийде з важкого стану через три-чотири дні.

Читайте також: Учасник Pussy Riot - в реанімації, близькі підозрюють отруєння

Як відомо, Верзілов був членом арт-групи «Війна», пізніше увійшов до складу Pussy Riot. У 2014 році учасники панк-групи Надія Толоконникова і Марія Альохіна заснували правозахисне онлайн-видання «Медіазона». Верзілов посів посаду його видавця.

Остання акція Pussy Riot відбулася під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу в «Лужниках» 15 липня. Учасники - Ольга Курачева, Ольга Пахтусова, Петро Верзілов і Вероніка Нікульшина - в рамках акції «Міліціонер вступає в гру» вибігли на поле в поліцейській формі, перервавши гру. На наступний день активістів заарештували на 15 діб. Їх визнали винними у незаконному носінні форменого одягу і оштрафували на 1,5 тисячі рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-