"Путінський" банк озвучив план відмови від долара - ЗМІ

Укрінформ
Російський Зовнішторгбанк (ЗТБ) розробив план щодо відмови від долара, що складається з чотирьох основних пунктів.

Про це повідомляє газета «Известия» з посиланням на голову ЗТБ Андрія Костіна.

 План Костіна складається з чотирьох пунктів, якими пропонується прискорений перехід у розрахунках з іноземними державами за експортно-імпортними операціями на інші валюти, наприклад, євро, юані або рублі; переведення юридичних адрес найбільших російських холдингів до російської юрисдикції; розміщення єврооблігацій переважно на російських майданчиках; ліцензування всіх учасників фондового ринку таким чином, щоб вони всі працювали за єдиними правилами.

За словами Костіна, є ще ряд дрібніших питань, які потрібно вирішити для відмови від долара: «Щось може бути зроблено швидше, щось вимагатиме більш тривалого часу. Але цим треба займатися».

Читайте також: Глава "путінського" банку вибачився перед Джонсоном за слова про «уродів, які є на Заході»

У Росії вже багато років на різних рівнях обговорюється можливість скорочення прив'язки до долара під час розрахунків у зовнішньоекономічній діяльності і більш активне використання інших валют. Це питання, зокрема, активно обговорюється через санкції.

Одним з можливих обмежувальних заходів, застосованих до Росії, може стати відключення банків (у першу чергу з державною участю як ЗТБ) від системи міжбанківських переказів SWIFT, а також санкції щодо російського держборгу (наприклад, заборона на покупку російських облігацій).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-