Отруєння керівника

Отруєння керівника "Медіазони": Трюдо навів аналогії із Солсбері

Укрінформ
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив занепокоєння ситуацією з видавцем російського інтернет-ЗМІ "Медіазона" і критиком Кремля Петром Верзіловим, якого днями госпіталізували у Москві.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Це непокоїть, безумовно, особливо зважаючи на дії росіян у Сполученому Королівстві останніми місяцями... але ще зарано робити будь-які висновки про те, що сталося", - заявив він журналістам у місті Саскатун.

Як зазначається, Верзілов є громадянином Канади.

У вівторок, 11 вересня, він потрапив до реанімації у Москві у важкому стані. За словами дівчини Верзілова, активістки Pussy Riot Вероніки Нікульшиної, чоловік раптово почав втрачати зір, мову і здатність рухатися.

Лікарі виключили можливість інсульту. На їхню думку, Верзілов начебто отруївся лікарськими препаратами. Водночас Нікульшина заявила, що він не приймав жодних ліків.

Арт-група Pussy Riot відреагувала на ситуацію з Верзіловим у своєму мікроблозі Twitter. "Наш друг, брат і товариш Петро Верзілов у реанімації. Його життя в небезпеці. Ми думаємо, що його отруїли", - йдеться у твіті арт-гурту.

Читайте також: Родичі учасника Pussy Riot не вірять, що він отруївся ліками

Як повідомлялося, остання акція Pussy Riot відбулася під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу в "Лужниках" 15 липня. Учасники - Ольга Курачева, Ольга Пахтусова, Петро Верзілов і Вероніка Нікульшина - в рамках акції "Міліціонер вступає в гру" вибігли на поле в поліцейській формі, перервавши гру.

Наступного дня активістів заарештували на 15 діб. Їх також визнали винними в незаконному носінні форми й оштрафували на 1,5 тисячі рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-