Європа, Західні Балкани і Молдова активізували транскордонне співробітництво

Європа, Західні Балкани і Молдова активізували транскордонне співробітництво

Укрінформ
Міністри внутрішніх справ п'яти країн-членів ЄС, п’яти країн Західних Балкан та Молдова домовилися про автоматичний обмін даними в рамках посилення транскордонного співробітництва.

Відповідні угоди були підписані 13 вересня під час міністерської конференції "Безпека та міграція - сприяння партнерству та стійкості" у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми домовилися підвищити рівень транскордонного співробітництва із Західними Балканами. Це відображає важливу віху у боротьбі з організованою злочинністю, торгівлею людьми та екстремізмом чи тероризмом у центральній та південно-східній Європі",  - під час конференції заявив очільник МВС Австрії Герберт Кікл.

Домовленості  – меморандум про співробітництво та імплементаційна угода – стосуються автоматичного обміну базами даних ДНК, відбитків пальців, реєстрації транспортних засобів. Свої підписи під угодою Police Cooperation Convention for Southeast Europe (PCC SEE) поставили міністри внутрішніх справ Албанії, Боснії та Герцеговини, Болгарії, Угорщини, Македонії, Молдовою, Чорногорії, Румунії, Сербії, Словенії та Австрії.

Читайте також: Життя балканських жінок - найкоротше в Євросоюзі

Участь у дводенній конференції в австрійській столиці беруть представники країн Євросоюзу, Західних Балкан, європейських та міжнародних інституцій, а також інших запрошених країн.

Перший день конференції сфокусований на обговоренні співпраці зі західно-балканськими країнами з питань притулку, міграції, управління кордонами, а також європейських цінностей, екстремізму та тероризму. Другий день конференції присвячений співпраці з Північною Африкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-