У Берліні - скандал із главою контррозвідки,

У Берліні - скандал із главою контррозвідки, "велика трійка" зібрала термінову нараду

Укрінформ
У Берліні керівники партій, що входять у правлячу, Велику коаліцію зібралися на екстрене засідання, на якому вирішується доля глави контррозвідки країни і, можливо, майбутнього самої коаліції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

У зустрічі беруть участь лідери ХДС Ангела Меркель, ХСС Хорст Зеєхофер і СДПН Андреа Налес.

У центрі уваги - глава Федерального відомства по захисту конституції (контррозвідки) Ханс-Георг Маасен. На його відставці наполягають соціал-демократи, заявляючи, що він не заслуговує на довіру. Меркель і Зеєхофер підтримують кандидатуру шефа контррозвідки.

Маасен опинився в центрі скандалу після того, як в одному з інтерв'ю поставив під сумнів дані про те, що в Хемниці, де наприкінці серпня сталося вбивство біженцями німця, були факти "полювання на мігрантів". Це йде врозріз із офіційною позицією уряду й особисто Меркель. Потім з'ясувалося, що Маасен передав правопопулістській партії Альтернатива для Німеччини ще не опубліковані дані зі звіту свого відомства щодо кількості ісламістів, які являють загрозу.

Читайте також: Глава МВС Німеччини готовий подати у відставку - ЗМІ

Зеєхофер, який очолює МВС, після багатогодинного засідання напередодні в комітеті Бундестагу з внутрішніх справ заявив, що не бачить ніяких підстав для кадрових висновків відносно Маасена.

Чергові розбірки всередині насилу створеної коаліції загрожують розвалити її саму. Рівень підтримки ХДС/ХСС/СДПН впав до рекордно низького - менше 30%.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-