Суд Гааги візьметься за ймовірні злочини в Афганістані попри погрози США

Суд Гааги візьметься за ймовірні злочини в Афганістані попри погрози США

Укрінформ
У Міжнародному кримінальному суді (МКС) в Гаазі заявили, що продовжать виконувати свою роботу попри погрози США запровадити санкції в разі розслідування судом ймовірних злочинів американців в Афганістані.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву МКС.

"У вівторок Міжнародний кримінальний суд повідомив, що "незмінно продовжить виконувати свою роботу" після того, як радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон пригрозив запровадити санкції в разі розслідування судом дій США в Афганістані ", - йдеться у повідомленні.

У МКС також зауважили, що суд є неупередженою і незалежною інституцією, яку підтримують 123 країни, і продовжить виконувати свою роботу відповідно до принципів верховенства права.

Зазначається, що минуло року прокурор МКС Фату Бенсуда повідомила, що є достатньо підстав вважати, що в Афганістані були скоєні воєнні злочини та злочини проти людства, і тому треба буде дослідити дії всіх сторін конфлікту, зокрема дії американських військових й співробітників ЦРУ.

Читайте також: США хочуть пригрозити санкціями гаазькому суду - ЗМІ

Як повідомлялося, радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав Міжнародний кримінальний суд у Гаазі небезпечним і безвідповідальним через наміри суду розслідувати ймовірні воєнні злочини американців в Афганістані. Він також пригрозив суддям і прокурорам суду забороною на в'їзд до США, замороженням їхніх активів та організацією проти них кримінального переслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-