США хочуть пригрозити санкціями гаазькому суду  - ЗМІ

США хочуть пригрозити санкціями гаазькому суду - ЗМІ

Укрінформ
США планують виступити сьогодні із жорсткою заявою на адресу Міжнародного кримінального суду в Гаазі, пригрозивши його суддям санкціями, якщо вони продовжать розслідувати ймовірні військові злочини американців в Афганістані. 

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на проект заяви радника Дональда Трампа з питань нацбезпеки Джона Болтона.

"Сполучені Штати будуть використовувати будь-які засоби, необхідні для захисту наших громадян та наших союзників, від несправедливого судового переслідування цим незаконним судом", - заявить Болтон.

Згідно з проектом заяви Болтона, який опинився у розпорядженні агентства, адміністрація Трампа "буде боротися", якщо Міжнародний кримінальний суд продовжить розслідування імовірних військових злочинів, вчинених військовослужбовцями США та членами американської розвідки під час війни в Афганістані.

Читайте також: США відмовилися виділити Палестині $200 мільйонів допомоги

В якості санкцій Вашингтон може заборонити суддям і прокурорам Міжнародного кримінального суду в'їжджати в США, заморозити їхні активи та організувати проти них кримінальні переслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-