Сенат США обговорив варіанти посилення санкцій проти Росії

Сенат США обговорив варіанти посилення санкцій проти Росії

Укрінформ
На слуханнях у Сенаті США щодо розробки нових санкцій проти РФ пропонували посилити санкції як проти окремих галузей російської економіки, так і проти найближчого оточення президента Путіна.

Пропозицію вніс колишній координатор санкційної політики Деніел Фрід, повідомляється на сайті Комітету з питань банківської справи, житлового будівництва і міського господарства Сенату США.

"Варіанти посилення (санкцій - ред.) можуть бути двох типів: санкції, які націлені на певні сектори на зразок фінансової сфери, енергетики, оборони, технології подвійного використання і кіберсектору; а також додаткові санкції проти наближених до Путіна", - зазначив Фрід на слуханнях 6 вересня.

Серед секторальних санкцій Фрід бачить можливість для посилення санкцій у фінансовій сфері і кіберсекторі.

Також, на думку Фріда, нові санкції у сфері енергетики мають торкнутися лише нових проектів з нафтовидобутку, оскільки вже існуючий нафтовидобуток обмежувати не варто, щоб не викликати зростання цін на нафту.

Читайте також: Скрипаль співпрацював із розвідками кількох європейських країн - ЗМІ

Зазначається, що слухання Сенату проводяться в рамках доопрацювання внесеного на розгляд у січні законопроекту, який передбачає введення нового пакету санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-