Росія хоче знати, які цілі США планують атакувати у Сирії

Росія хоче знати, які цілі США планують атакувати у Сирії

Укрінформ
Росія запропонувала США назвати ті об'єкти в Сирії, які, на їхню думку, можуть бути причетні до виробництва або зберігання хімічної зброї, і направити туди представників Організації із заборони хімічної зброї.

Про це повідомила агенція "РИА "Новости".

"У нас є конкретна пропозиція до американських колег – оголосіть список цілей, які, як повідомляється, Пентагон визначив для можливого удару "трійки", - заявив постійний представник Росії при ООН Василя Небензя.

Читайте також: Загострення в Сирії: чому Ідліб – це пастка для Асада та Путіна

Постпред додав, що якщо влада США підозрює зв'язок сирійських об'єктів із зберіганням або застосуванням хімічної зброї, то необхідно передати ці відомості в ОЗХЗ для проведення інспекції передбаченої хімконвенцією.

При цьому Небензя заявив, що Росії достеменно відомо, що на непідконтрольну сирійській владі територію складними маршрутами завезли отруйні речовини та обладнання, "які бойовики збираються використовувати для провокацій".

Читайте також: США застерегли Асада від застосування хімічної зброї

Нагадаємо: Рада Безпеки ООН минулого тижня на засіданні, присвяченому гуманітарній ситуації в Сирії, застерегла Асада та Росію від ймовірного наступу сирійської армії на провінцію Ідліб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-