Британський міністр заявив про відповідальність Путіна за отруєння Скрипалів

Британський міністр заявив про відповідальність Путіна за отруєння Скрипалів

Укрінформ
Міністр безпеки Великої Британії Бен Воллес заявив, що президент Росії Володимир Путін несе відповідальність за дії двох співробітників ГРУ, яких підозрюють в отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері.

Про це він сказав Sky News.

"Напряму чи опосередковано, він (Путін - ред.) несе дуже велику відповідальність", - сказав Воллес.

Міністр зауважив, що саме Путін та його уряд контролюють фінансування російського розвідувального управління та курують його діяльність, і тому саме він несе відповідальність за дії співробітників цього відомства.

Воллес наголосив: британський уряд чітко знає, що отруєння в Солсбері було операцією російського ГРУ, проте не може оприлюднити всі докази, які це підтверджують.

Читайте також: Злочинів Кремля не приховати - Порошенко про висновки ОЗХЗ щодо "Новічка"

Раніше прокуратура Великої Британії ідентифікувала росіян Олександра Петрова та Руслана Боширова як підозрюваних у спробі замаху на життя Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері. За словами прем'єр-міністра Великої Британії Тереза Мей, вони є офіцерами російської розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені непритомними в Солсбері і потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент "Новічок" російського походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-