Влада Франкфурта заборонить в’їзд у місто дизельним автомобілям

Влада Франкфурта заборонить в’їзд у місто дизельним автомобілям

Укрінформ
Адміністративний суд зобов’язав владу німецького Франкфурта-на-Майні закрити з лютого 2019 року в’їзд до міста автомобілям, які працюють на дизельному паливі.

Про це повідомляє DW.

"Це рішення ухвалене для дотримання норм забруднення повітря діоксидом азоту. Згідно з ухвалою суду, влада Франкфурта має заборонити з лютого 2019 року в’їзд до міста автомобілів, які відповідають екологічному стандарту "Євро-4" і нижче. Заборона необхідна, оскільки всі інші заходи, які влада розглядала як альтернативу, не призводять до зниження рівня забруднення повітря у розумний термін", - заявив суддя Рольф Хартман.

Також суд зобов’язав владу Франкфурта запровадити додаткові екологічні заходи, зокрема використовувати більше електробусів, підвищити вартість паркування, а також збільшити кількість стоянок Park&Ride, розташованих біля кінцевих зупинок громадського транспорту на околицях міста.

Читайте також: BMW заплатить €10 мільйонів за «дизельгейт» - ЗМІ

Додамо, близько чверті усіх зареєстрованих у Франкфурті автомобілів - дизельні. Велика кількість людей, які мешкають за містом, їздять на роботу до Франкфурта саме на таких авто.

Нагадаємо, компанія Volkswagen виплатить владі Німеччини штраф у мільярд євро через маніпуляції з показниками викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-