Британія просить терміново зібрати Радбез ООН у справі Солсбері

Британія просить терміново зібрати Радбез ООН у справі Солсбері

Укрінформ
Велика Британія попросила скликати термінову зустріч Ради безпеки ООН через нову інформацію у справі отруєння у Солсбері.

Про це повідомляє АFР.

«Британія у среду попросила термінового засідання Ради Безпеки ООН після видачі ордерів на арешт двох російських розвідників, звинувачених у скоєнні нападу нервовим агентом на британській землі», - говориться у повідомленні.

Читайте також: Британія виступатиме за розширення санкцій проти РФ

Постійний представник Великої Британії в ООН Карен Пірс зазначила, що зустріч у четвер стане приводом для того, щоб повідомити членам Радбезу нову інформацію у справі Скрипалів.

Нагадаємо, сьогодні прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на життя Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері. За словами прем'єр-міністра Терези Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - офіцери ГРУ. Прем'єр закликала країни-союзники Великої Британії активізувати спільні зусилля, щоб протистояти російській розвідці. Мей також заявила, що Британія виступатиме за реалізацію вже існуючих санкцій щодо хімічної зброї, розширення санкцій проти Росії, і запровадження нового режиму санкції ЄС проти кібератак і грубих порушень прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-