США та Південна Корея обговорили майбутній діалог із Пхеньяном

США та Південна Корея обговорили майбутній діалог із Пхеньяном

Укрінформ
Президенти США Дональд Трамп і Південної Кореї Мун Чже Ін телефоном обговорили ситуацію на Корейському півострові, зокрема майбутній саміт між представниками Сеула і Пхеньяна.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на офіційне представництво південнокорейського лідера.

"Мун і Трамп говорили телефоном упродовж 50 хвилин у вівторок, за день до прибуття спеціальних посланців Муна у Пхеньян, щоб обговорити третій саміт, який відбудеться наприкінці цього місяця між ліберальним південнокорейським лідером та його північнокорейським колегою", - йдеться у повідомленні.

Президенти США і Південної Кореї погодились "вивчити ідею особистої зустрічі в рамках Генасамблеї ООН і провести поглиблені консультації щодо стратегій і способів співпраці з питань півострова".

Читайте також: Пхеньян повідомив про смерть творця ядерної зброї КНДР

Розмова відбулася напередодні візиту спеціального представника президента Південної Кореї Чон Ий Йона до КНДР. Очікується, що він обговорить у Пхеньяні низку питань, зокрема, конкретну дату проведення саміту Південної Кореї і КНДР, денуклеаризацію Корейського півострова і встановлення миру в регіоні.

Нагадаємо, саміт Південної Кореї і КНДР запланований на вересень цього року. Раніше лідери КНДР і Південної Кореї зустрічалися двічі - у квітні й в травні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-