Уряд Каталонії хоче новий референдум про

Уряд Каталонії хоче новий референдум про "незалежність"

Укрінформ
Каталонський лідер Кім Торра поновить кампанію щодо відокремлення регіону від Іспанії, відмовившись від пропозиції центрального уряду провести референдум щодо більшої автономії.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Я доведу цю справу до кінця. Я готовий зайти настільки далеко, наскільки проситиме каталонський парламент", - сказав Торра у телевізійному інтерв'ю в понеділок.

За словами джерела агентства Reuters у каталонському уряді, Торра сьогодні озвучить вимогу щодо проведення нового референдуму про незалежність Каталонії. Він, зокрема, оприлюднить свою "дорожню карту" щодо відокремлення Каталонії на лекції під назвою "Наш момент". Вона відбудеться за тиждень до Каталонського національного дня - "Діади", під час якого на вулиці традиційно виходять сотні тисяч прихильників незалежності. Торрa закликав до масовості цього року, щоб показати триваючу підтримку каталонського відокремлення.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес запропонував провести в Каталонії референдум щодо більшої автономії регіону, проте виключив будь-яке голосування щодо незалежності.

Уряд меншості Санчеса сильно залежить від підтримки партій, які пов'язані з каталонськими сепаратистами, для ухвалення законів, і саме тому прем'єр відмовився від жорсткої лінії поведінки щодо них.

Читайте також: У каталонському місті люди в масках позривали стрічки "за незалежність"

Каталонія отримала автономію згідно з іспанською Конституцією ще у 1978 році. У 2006 році вона навіть була розширена.

Проте у 2010 році Конституційний суд Іспанії скасував кілька статей у документі про автономію регіону. Саме це рішення й спровокувало значне збільшення підтримки руху за незалежність Каталонії, де проживає близько 7,5 мільйона людей.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-