Україна долучилася до створення правил Паризької кліматичної угоди

Україна долучилася до створення правил Паризької кліматичної угоди

Укрінформ
Делегації із 198 країн світу зустрілися в місті Бангкок (Королівство Таїланд), щоб продовжити роботу над правилами та процедурами імплементації положень Паризької кліматичної угоди.

Сесія триватиме з 3 по 9 вересня, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Сьогодні, 3 вересня, у рамках позачергової сесії допоміжних органів Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату та Паризької угоди делегації із 198 країн світу зустрілися в місті Бангкок (Королівство Таїланд), щоб продовжити роботу над правилами та процедурами імплементації положень Паризької угоди", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Мінприроди, протягом сесії заплановано роботу над правилами та процедурами щодо дії із запобігання зміни клімату (mitigation) та адаптації (adaptation) до зміни клімату, процедурами забезпечення прозорості дій та підтримки, а також розробкою механізмів передачі та запровадження передових екологічних технологій. Окрему увагу також буде приділено питанням, які стосуються кліматичного фінансування.

Українську делегацію у Бангкоку очолює директор Департаменту з питань зміни клімату та захисту озонового шару Мінприроди Світлана Гринчук.

Читайте також: Руслана працює над новим альбомом і готує шоу на чистій енергії

Паризька кліматична угода набула чинності у 2016 році, і Україна стала однією з перших сторін цієї угоди, нагадує Мінприроди.

Головна мета Паризької кліматичної угоди - не допустити зростання глобальної середньої температури більше 2°C (по можливості – не більше 1,5°C) відносно показників до початку промислової революції, коли людство почало спалювати величезну кількість викопного палива, що потягнуло за собою зміни клімату. Утримання глобального потепління на рівні 1,5-2°C потребує швидкого зменшення викидів парникових газів у атмосферу до нульового рівня впродовж другої половини ХХІ століття.

Кожна країна зобов'язалась робити внески для досягнення цих двох цілей, так звані "національно визначені внески". У договорі йдеться про те, що ці вклади мають бути амбіційними і зростати з часом. Кожні п'ять років держави повинні звітувати про зроблені внески у Секретаріат Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК ООН) і ставити нові цілі. Перший звіт країни мають надати у 2023 році.

Саму ж "Книгу правил" Паризької угоди планується прийняти на COP24, який відбудеться в м. Катовіце (Польща) у грудні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-