У Хемніці на мітингах постраждали депутат бундестагу та журналісти

У Хемніці на мітингах постраждали депутат бундестагу та журналісти

Укрінформ
Кількість потерпілих під час мітингів, що відбулися в суботу в м. Хемніц, становила 18 осіб, серед них - троє поліцейських. 

Оновлені дані оприлюднила поліція Саксонії в неділю, 2 вересня, повідомляє DW.

"Всього в акціях взяли участь 11 тисяч осіб, охороною порядку займалися 2 тисячі поліцейських, частина з них були передислоковані з інших федеральних земель Німеччини. Всього, за даними поліції, було подано 37 заяв про правопорушення. Більшість з них - про тілесні ушкодження, майновий збиток і порушення порядку проведення масових акцій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що постраждали депутат бундестагу та журналісти. Серед потерпілих виявився депутат бундестагу від Соціал-демократичної партії Німеччини Зерен Бартоль разом з людьми, які його супроводжували та декілька журналістів. Так, знімальній групі телеканалу MDR розбили камеру.

Глава МВС Саксонії Роланд Веллер заявив, що демонстрації "значною мірою" відбулися мирно і подякував поліції за "обачні дії" з дотримання порядку.

Як повідомляв Укрінформ, в німецькому місті Хемніц під час суботніх демонстрацій за і проти прийняття біженців затримано близько 300 осіб. Участь в різних акціях взяли близько 9500 громадян.

Читайте також: Антимігрантські протести у Хемніці: поліція затримала близько 300 осіб

Повідомляється, що поліцейському відділу Хемніца надавали підтримку більше 1800 співробітників поліції з федеральних земель Баден-Вюртемберг, Баварія, Бранденбург, Бремен, Гессен, Мекленбург-Передня Померанія, Нижня Саксонія, Рейнланд-Пфальц, Саксонія-Ангальт і федеральної поліції. В їх розпорядженні були водомети, бронетранспортери, службові собаки.

На вівторок, 4 вересня, заявлені чергові масові акції.

Як відомо, в німецькому Хемніці після вбивства двома мігрантами 35-річного громадянина ФРН з кубинськими коренями вже тиждень проходять демонстрації проти прийняття біженців і проти ксенофобії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-