Антимігрантські протести у Хемніці: поліція затримала близько 300 осіб

Антимігрантські протести у Хемніці: поліція затримала близько 300 осіб

Відео
Укрінформ
У німецькому Хемніці в ході суботніх демонстрацій за і проти прийому біженців затримано близько 300 осіб.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

«Участь у різних акціях взяли близько 9500 громадян... Поліція затримала близько 300 осіб, які, очевидно, намагалися проникнути в колони «Альтернативи для Німеччини». Поліція запобігла зіткненням між різними групами», - йдеться в звіті.

Читайте також: У німецькому Хемніці знову зійшлися праві екстремісти і їх супротивники

За даними правоохоронців, усього зафіксовано 25 правопорушень, таких як заподіяння шкоди майну і тілесних ушкоджень, опір співробітникам правоохоронних органів, використання заборонених символів. Крім того, на напади поскаржилися кілька журналістів. Зокрема, співробітника знімальної групи MDR було поранено.

Усього в лікарні було доставлено 9 осіб.

Повідомляється, що поліцейському відділу Хемніца надавали підтримку більш як 1800 співробітників поліції з федеральних земель Баден-Вюртемберг, Баварія, Бранденбург, Бремен, Гессен, Мекленбург-Передня Померанія, Нижня Саксонія, Рейнланд-Пфальц, Саксонія-Ангальт і федеральної поліції. В їхньому розпорядженні були водомети, бронетранспортери, службові собаки.

На вівторок, 4 вересня, заявлені чергові масові акції.

Як відомо, в німецькому Хемніці після вбивства двома мігрантами 35-річного громадянина ФРН з кубинським корінням уже тиждень проходять демонстрації проти прийому біженців і проти ксенофобії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-