Британія провела перші переговори з Іраном після виходу США з ядерної угоди

Британія провела перші переговори з Іраном після виходу США з ядерної угоди

Укрінформ
Молодший міністр закордонних справ Великої Британії Алістер Барт зустрівся з заступником міністра закордонних справ Ірану Аббасом Арагчі в Тегерані в ході перших переговорів між країнами з моменту виходу США з ядерної угоди.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на іранські державні ЗМІ.

«Переговори охоплювали переважно економічне співробітництво і механізми фінансово-грошових операцій між двома країнами після виходу США з ядерної угоди», - повідомило іранське телебачення.

Обидві сторони також обговорили розвиток подій у регіоні.

Виступаючи з промовою перед візитом до Тегерана, Барт сказав, що поки Іран виконує свої зобов'язання за угодою, країни-учасниці залишаються його прихильниками.

Ядерна угода з Іраном було підписано в 2015 році. З одного боку його підписав Іран, з іншого так звана група шести. Угода передбачала, що Іран піде на ряд поступок в питанні своєї ядерної програми, інші учасники угоди знімуть свої санкції відносно Тегерана.

Читайте також: Британський урядовець в Тегерані обговорить майбутнє іранської ядерної угоди

У травні цього року США вийшли з ядерної угоди. Інші учасники Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) відмовилися підтримати рішення Вашингтона і заявили про свою прихильність щодо угоди з Іраном. На початку серпня США відновили дію санкцій проти Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-