У Нідерландах скасували конкурс карикатур на пророка Магомета

У Нідерландах скасували конкурс карикатур на пророка Магомета

Укрінформ
Ультраправий депутат парламенту Нідерландів Геерт Вілдерс скасував конкурс карикатур на мусульманського пророка Магомета на тлі масових протестів проти цієї події у Пакистані.

Як повідомляє Радіо Свобода, 54-річний Вілдерс, який отримав погрози смертю через свої плани, вирішив скасувати захід, аби «запобігти жертвам ісламістського насильства».

«Безпека людей є важливішою», – написав він у Facebook.

Передбачалося, що конкурс пройде в листопаді в офісі «Партії свободи» в будівлі парламенту за посилених заходів безпеки.

На знак протесту проти цієї події приблизно 10 тисяч пакистанців йшли зі східного міста Лахор до Ісламабада. Організатори вуличних акцій закликали владу Пакистану розірвати дипломатичні відносини з Нідерландами у зв'язку з цією подією.

Як повідомляють ЗМІ, за кілька годин до того, як Вілдерс скасував конкурс карикатур, афганські таліби закликали афганських солдатів атакувати голландські війська, які служать у місії НАТО в Афганістані.

Напередодні в Гаазі затримали 26-річного громадянина пакистанського походження, який погрожував напасти на Вілдерса.

Читайте також: У Пакистані новим прем'єром став гравець у крикет

Суперечки довкола нині скасованого конкурсу карикатур нагадали події 2005 року, коли публікація зображень пророка Магомета в данському виданні призвело до протестів і спалаху насилля в багатьох мусульманських країнах.

Як відомо, фізичні зображення Аллаха або пророка, навіть позитивні, вважаються богохульством в ісламі та заборонені. У Пакистані таке блюзнірство карається смертю, а просто звинувачення в цьому може призвести до лінчування.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-