У німецькому Хемниці проходить чергова акція правих екстремістів

У німецькому Хемниці проходить чергова акція правих екстремістів

Укрінформ
У Хемниці, східна німецька земля Саксонія, у четвер ввечері праві популісти почали чергову акцію протесту, яка проходять у місті після вбивства в ніч на неділю 35-річного громадянина ФРН імовірно двома біженцями.

 Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Правий рух Pro Chemnitz зібрав, за оцінками, близько 3 тисяч чоловік біля стадіону, де в ці хвилини прем'єр-міністр Саксонії Михаель Кречмер зустрічається зі стурбованими городянами.

 На відміну від початку тижня, коли в місті сталися сутички між лівими радикалами і неонацистами, порядок цього разу забезпечує значно більше поліцейських, у тому числі присланих з інших земель, а також з федеральної поліції. Поки все проходить спокійно.

Читайте також: У Хемніці через нацистське вітання порушили справи проти десятьох демонстрантів

 Прокуратура тим часом порушила справу про розголошування службової таємниці за фактом витоку робочих документів. Напередодні в соцмережі потрапив ордер на арешт одного з підозрюваних у вбивстві, 22-річного іракця з усіма його персональними даними. Документ розповсюдили праві радикали, а їм його передав імовірно співробітник юридичного відділу дрезденської поліції, якому загрожує до 5 років в'язниці. Він сам признався і заявив, що хотів донести до людей правду. Вона полягає в тому, що іракець вже давно був відомий правоохоронцям у зв'язку зі зберіганням наркотиків, крадіжками і нанесенням тілесних ушкоджень іншим особам. 

Рішення про депортацію громадянина Іраку у Болгарію, де він подав первинне прохання про притулок, було прийнято ще в травні 2016 року.

Фото: dpa 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-