У Хемніці через нацистське вітання порушили справи проти десятьох демонстрантів

У Хемніці через нацистське вітання порушили справи проти десятьох демонстрантів

Укрінформ
Проти десяти учасників демонстрацій у саксонському місті Хемніці порушено справи через використання нацистського вітання, яке у Німеччині є забороненим.

Про це повідомляє DW з посиланням на поліцію.

Підозрюваним закидають "використання символіки неконституційних організацій".

Правоохоронці зазначили, що мають достатньо відеозаписів з акції правих 27 серпня. Розслідування демонстрацій та сутичок у Хемніці перебрала на себе земельна генеральна прокуратура в Дрездені.

Нацистське вітання у вигляді викинутої правої руки навіть як провокативний жарт у Німеччині заборонене. За нього передбачено грошовий штраф або ув'язнення терміном до трьох років, а за деяких обставин - до п'яти років. Нацистське вітання не є забороненим у кіно та театрі.

Канцлер Ангела Меркель засудила полювання на іноземців у Хемніці. "У нас є відеозаписи, які свідчать про те, що цькування мало місце, люди спеціально збиралися в громадських місцях для здійснення протизаконних дій, на вулицях лунали заклики до ненависті", - підкреслила глава німецького уряду, зазначивши, що такій поведінці "немає місця у нашій правовій державі".

Читайте також: Нові сутички в Хемніці: поліція заявляє про кількох травмованих

Раніше міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеегофер заявляв, що убивство місцевого жителя не може слугувати виправданням для масових сутичок.

Як повідомляв Укрінформ, у німецькому місті Хемніці, Саксонія, поліція затримала сирійця й іранця, підозрюваних у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть 35-річного німця. 

Уряд Німеччини зі свого боку пообіцяв неупереджене розслідування інциденту і одночасно засудив «полювання» на мігрантів з боку правих екстремістів, що почалося за тим.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-