ФБР

ФБР "зливала" дані у ЗМІ для виправдання стеження - Fox News

Укрінформ
Співробітники ФБР надавали журналістам конфіденційну інформацію, щоб на підставі їхніх публікацій вимагати дозволу на встановлення стеження за певними особами. 

Про це повідомляє телеканал Fox News.

"Ми вивчили нову інформацію, яка свідчить про те, що наші підозри підтвердилися: ФБР/Міністерство юстиції США раніше здійснили витік інформації у пресу, а потім використовували ті самі прес-релізи як окреме джерело для обгрунтування FISA (Акт про негласне спостереження у цілях зовнішньої розвідки - ред.)", - заявив член Палати представників США та голова Кокусу свободи Марк Медоуз.

За його словами, спецагент ФБР Джонатан Моффа під час закритих слухань "чітко сказав комітету, що ФБР регулярно використовує засоби масової інформації для підтвердження аналітичної роботи". 

"У нас є електронні листи та тексти, які явно демонструють витоки ФБР в ЗМІ, що викликає підозру", - додав Медоуз. 

Читайте також: Прокурори готують обвинувачення екс-адвокату Трампа — CNN

Телеканал також посилається на джерело, знайоме зі свідченням Моффа перед Судовим комітетом Палати представників США та комітетом з нагляду. Він, зокрема, розповів, що подібні методи практикувалися в 2016 році, коли керівником відомством був Джеймс Комі, а  його заступником - Ендрю Маккейб. Зокрема, витоки стосувалися досьє з компрометуючою інформацією про чинного президента США Дональда Трампа.

Як повідомляється, Моффа зробив відповідну заяву, відповідаючи на запитання про встановлення стеження за екс-радником передвиборного штабу Трампа Картером Пейджем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-