Прокурори готують обвинувачення екс-адвокату Трампа — CNN

Прокурори готують обвинувачення екс-адвокату Трампа — CNN

Укрінформ
Федеральні прокурори у Південному окрузі Нью-Йорка можуть до кінця серпня висунути обвинувачення у податковому та банківському шахрайстві колишньому адвокату президента США Дональда Трампа Майклу Коену.

Про це повідомляє CNN із посиланням на співрозмовників, обізнаних із справою. 

"Федеральні прокурори готують кримінальні обвинувачення проти колишнього адвоката президента Дональда Трампа Майкла Коена і можуть їх висунути до кінця місяця", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє CNN, прокуратура у Південному окрузі Нью-Йорка розслідує ймовірне шахрайство Коена з податками та банком, а також порушення у фінансуванні передвиборчої кампанії, пов'язані з виплатою 130 тисяч доларів за мовчання порнозірці Стормі Деніелс, яка заявила про роман із нинішнім президентом США.

Читайте також: У США прокурори просять для екс-радника Трампа півроку в'язниці

Як повідомило видання The New York Times, правоохоронці також розслідують позики на суму в більш як 20 мільйонів доларів, які отримали Коен та його компанія.

Зазначається, що розслідування щодо ймовірного порушення закону з боку Коена було передане спецпрокурором Робертом Мюллером до прокуратури у Південному окрузі Нью-Йорка. Якщо Коен таки наважиться піти на угоду зі слідством до висунення йому обвинувачень, йому доведеться співпрацювати також з іншими прокурорами, зокрема з тими, хто розслідує справу про російське втручання в президентські вибори США у 2016 році.

Як повідомлялося, у квітні ФБР провело обшук в офісі особистого адвоката Трампа Майкла Коена, вилучивши документацію, пов'язану зі скандалом навколо зв'язків президента з порноакторкою. Серед документів були також електронні листи, податкові документи та записи, пов'язані з перерахуванням грошей. Водночас, за повідомленнями, були також ділові записи та листування між Коеном і Трампом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-