Звернення від спецслужб РФ не розглядаємо — засновник Telegram

Звернення від спецслужб РФ не розглядаємо — засновник Telegram

Укрінформ
Засновник месенджера Telegram Павло Дуров заявив, що нові правила, які дозволяють компанії передавати владі дані про підозрюваних в тероризмі, не поширюються на Росію.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі. https://t.me/durov_russia/10

"У Росії від Telegram вимагають не номер і IP адресу терористів за рішенням суду, а щось принципово інше - доступ до повідомлень, причому всіх користувачів. Telegram в Росії поза законом; щодня блокуються сотні IP-адрес у спробах припинити доступ до сервісу. У зв'язку з цим будь-які звернення від російських служб ми не розглядаємо, і наша політика конфіденційності не стосується ситуації в Росії. Тому продовжуємо спротив", - написав Дуров.

Як повідомлялося, про те, що Telegram вирішив видавати спецслужбам за рішенням суду IP-адреси і номери телефонів підозрюваних в тероризмі, стало відомо 28 серпня. У компанії пояснили зміну правил новими вимогами європейського законодавства у сфері захисту даних. Раніше Telegram, за власними твердженнями, ніколи не ділився з владою інформацією про користувачів.

Представники Telegram наголосили, що месенджер не стане надавати листування і ключі для дешифрування повідомлень. Позиція з цього питання залишилася незмінною.

Читайте також: Російський суд відхилив апеляцію Telegram проти ФСБ

У Роскомнагляді при цьому повідомили, що готові розблокувати Telegram, якщо месенджер виконає рішення суду і надасть ФСБ ключі шифрування.

В середині квітня в Росії заблокували Telegram за рішенням Таганського суду Москви. Це сталося після того, як месенджер відмовився передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

Виконуючи рішення суду, Роскомнагляд заблокував мільйони IP-адрес сторонніх сервісів, однак відомство не змогло повністю закрити доступ до Telegram.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-