Маас заявиляє про необхідність збалансованих відносин зі Штатами

Маас заявиляє про необхідність збалансованих відносин зі Штатами

Укрінформ
Стосунки між Європою і США мають бути збалансованими, Вашингтон не повинен диктувати свої умови, у тому числі шляхом введення санкцій.

Про це сказав міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас у Берліні на конференції керівників німецьких дипломатичних представництв за кордоном, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми не зацікавлені в тому, щоб політика проводилася з позиції сили... Ми повинні досягти збалансованого партнерства (з США - ред.), здатного реагувати на нову реальність", - сказав Маас, додавши, що нове партнерство можливе лише тоді, коли Європа буде "суверенною і сильною, об'єднаною".

За його словами, "об'єднана Європа" означає, у тому числі, готовність і здатність забезпечувати безпеку і стабільність у своєму регіоні і сусідніх.

Маас зазначив, що принцип "Америка передусім" зачіпає німців, оскільки вони стурбовані майбутнім трансатлантичного партнерства, але також і власними інтересами, включаючи економічні. "Це зачіпає Європу і Німеччину, якщо США раптом вирішують ввести санкції проти Росії, Китаю, Туреччини і в майбутньому, можливо, проти інших наших найважливіших торгових партнерів. Ми повинні відреагувати на це і зміцнити автономію і суверенітет Європи в торговій, економічній і фінансовій політиці. Це буде нелегко, але ми вже почали: ми працюємо над пропозиціями про те, щоб зробити канали і системи оплати, такі як SWIFT, незалежнішими, і створити Європейський валютний фонд", - заявив німецький дипломат.

Читайте також: Маас сказав, які ідеї Берлін має намір просувати у Радбезі ООН

Він додав, що Берлін турбує також політика Росії та Китаю, "що переслідують лише власні інтереси, які часто суперечать нашим (європейським)".

Як повідомлялося, 27 серпня набув чинності новий санкційний пакет США проти Росії, введений у зв'язку з інцидентом у Солсбері, де РФ використала бойові отруйні речовини для спроби вбивства екс-співробітника Головного розвідувального управління Генерального штабу Міністерства оборони РФ Сергія Скрипаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-