Стан отруєного

Стан отруєного "Новічком" британця погіршився - ЗМІ

Укрінформ
Стан здоров'я британця Чарлі Роулі, який вижив після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" в Еймсбері, погіршився.

Про це заявив його брат Метью Роулі, повідомляє видання Mirror.

"Я щойно говорив із ним телефоном. Судячи з голосу, йому стало гірше. Він сказав, що не може поворушити руками і ногами і що у нього в очах все ще двоїться. Йому важко говорити, він почувається хворим і насилу їсть", - сказав Роулі.

За його словами, є побоювання, що у брата менінгіт.

Британця вдруге госпіталізували в лікарню Солсбері через погіршення зору. Наразі він перебуває у відділенні інтенсивної терапії, де проходить курс антибіотиків.

У лікарні не дають офіційних коментарів про стан здоров'я пацієнта.

Як повідомлялося, 44-річна Дон Стерджес і її 45-річний партнер Чарлі Роулі були знайдені непритомними 30 червня у містечку Еймсбері. Стерджесс померла 8 липня.

Поліція підтвердила, що пара зазнала впливу нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Читайте також: Німецький бізнес наполягає на скасуванні санкцій щодо РФ

Це сталося через три місяці після того, як колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними на лавці у Солсбері. Вони потрапили до лікарні із отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок". 10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

Фото: NBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-