Німецький бізнес наполягає на скасуванні санкцій щодо РФ

Німецький бізнес наполягає на скасуванні санкцій щодо РФ

Укрінформ
Німецький бізнес переконаний у необхідності "перейти до виходу з режиму санкцій" відносно Москви.

Про це йдеться в заяві Німецько-російської зовнішньоторговельної палати (AHK), опублікованій її прес-службою у п'ятницю, 17 серпня, напередодні зустрічі канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна в урядовій резиденції Мезеберг, запланованої на суботу, повідомляє DW.

Як свідчать результати опитування серед 800 фірм-членів AHK, цієї позиції дотримуються 94 відсотка респондентів, сказано в заяві.

При цьому 37 відсотків опитаних висловлюються за негайне скасування обмежувальних заходів Заходу, 57 відсотків - за поетапне.

В правлінні зовнішньоторговельної палати засуджують анонсовані Вашингтоном санкційні заходи щодо Москви, які набудуть чинності 22 серпня. На думку голови правління AHK Маттіаса Шеппа, даний крок може завдати серйозної шкоди, в тому числі і німецьким компаніям", пише видання.

"Ці санкції підривають ще й довіру німецьких громадян до Сполучених Штатів, оскільки їх необхідність пояснюється спробою отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля - без пред'явлення однозначних доказів провини Кремля", - вважає Шепп.

Читайте також: Порошенко і Меркель "звірили годинники" перед зустріччю канцлера з президентом РФ

Як відомо, Вашингтон планує ввести штрафні заходи проти угод, пов'язаних з російським держборгом, а також заборонити роботу в США семи найбільшим російським держбанкам.

У законопроекті, оприлюдненому Конгресом США 14 серпня, засуджується застосування хімічної зброї "Новічок" проти Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері. Москві слід припинити перешкоджати розслідуванню цього інциденту, вказують конгресмени.

Німецько-російська зовнішньоторговельна палата регулярно закликає Захід до послаблення санкційного тиску на Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-