Другий суд проти Манафорта розгляне його роботу в Україні — Washington Post

Другий суд проти Манафорта розгляне його роботу в Україні — Washington Post

Укрінформ
Під час другого судового розгляду проти політичного консультанта екс-президента Януковича Пола Манафорта, який зосередиться на його роботі в Україні, сторона обвинувачення планує надати близько 1,5 тисячі доказів.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

"Процес Манафорта, який розпочнеться 17 вересня, буде охоплювати більшу частину тих самих питань, але докладніше розглядатиме його політичну діяльність у період з 2006 по 2017 рік, протягом якого він, як стверджується, отримав 30 мільйонів доларів як консультант проросійських політиків в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перелік доказів було внесено до спільного подання прокурорів та захисту Манафорта до федерального суду у Вашингтоні у п'ятницю, 24 серпня.

Читайте також: Білий дім нічого не знає про "помилування Трампом Манафорта"

Докладної інформації щодо цих доказів немає, відомо лише, що в назвах деяких із них фігурує лобіст від Демократичної партії Тоні Подеста і колишній юрист Білого дому Грегорі Крейг.

Прокурори вважають, що їм знадобиться 10-12 днів для судового розгляду, вони планують викликати трьох свідків, які вже виступали на попередньому суді: двох фінансових експертів ФБР і агента податкової адміністрації.

Як повідомлялося, 31 липня в США розпочався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Слідча група представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-