Учасники антиурядового мітингу в Кишиневі прийняли резолюцію

Учасники антиурядового мітингу в Кишиневі прийняли резолюцію

Укрінформ
Учасники багатотисячного антиурядового мітингу, який пройшов у неділю в Кишиневі, прийняли резолюцію з вимогою відставки уряду.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми вимагаємо відставки уряду під керівництвом Павла Філіпа, скасування змішаної виборчої системи і визнання результатів виборів мера Кишинева», - йдеться в резолюції.

Учасники антиурядової акції зажадали також притягти до відповідальності осіб, причетних до розкрадання понад мільярда доларів з банківської системи країни та скасування Закону про амністію капіталу. На думку авторів резолюції, Закон легалізує в країні злодійство і корупцію.

Один з лідерів опозиції, керівник партії «Платформа «Гідність і правда» Андрій Настазе подякував представникам молдавської діаспори в Брюсселі, Лондоні, Мілані, Римі, Парижі та інших містах Європи, які підтримали мітинг опозиції.

Він також закликав учасників мітингу залишатися на площі до понеділка, 27 серпня, щоб разом відсвяткувати чергову річницю незалежності Молдови.

Читайте також: У Кишиневі проходить антиурядовий мітинг

Мітинг опозиції був організований Рухом національного опору, який був утворений за ініціативи опозиційних партій «Дія і солідарність», «Платформа «Гідність і правда», а також Ліберально-демократичною партією.

Точні дані про кількість учасників антиурядового мітингу поки відсутні.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-